Mikä ihme on genomi? Miten genomitietoa voidaan käyttää terveydenhuollossa ja tutkimuksessa?

Tiistai 7.11.2017 klo 17.00 –  19.30

Sosiaali- ja terveysministeriö

Mikä ihme on genomi? Miten genomitietoa voidaan käyttää terveydenhuollossa ja tutkimuksessa?

Hotelli Lasaretti, Oulu

Genomitiedon eli ihmisen koko perimästä saatavan tiedon käyttö terveydenhuollossa yleistyy lähivuosina. Tervetuloa keskustelemaan genomitiedosta ja sen erilaisista käyttömahdollisuuksista terveydenhoidossa ja tutkimuksessa.

Tulevaisuudessa terveyden edistäminen ja sairauksien hoito suunnitellaan usein yksilöllisesti perimästä saatavan tiedon perusteella. Tähän muutokseen on valmistauduttava huolella. On tärkeää ymmärtää ihmisten toiveita, odotuksia ja huolia genomitiedon käytöstä. Genomitiedon käyttö koskettaa jokaista meistä tulevaisuudessa. Suomeen on tarkoitus perustaa kansallinen genomikeskus.

Tervetuloa keskustelemaan genomitiedosta ja sen erilaisista käyttömahdollisuuksista terveydenhoidossa ja tutkimuksessa tiistaina 7.11.2017 klo 17–19.30 Hotelli Lasarettiin (Kasarmintie 13b) Ouluun.

Tilaisuus on kaikille avoin. Mukaan toivotaan ihmisiä, jotka haluavat pohtia perimään, genomitietoon ja terveyteen liittyviä kysymyksiä. Sinulla ei tarvitse olla mitään ennakkotietoja geeneistä tai genomeista.

Pyydämme Sinua ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään 3.11.2017 osoitteessa: https://www.webropolsurveys.com/S/1920958C0B185C2E.par


Lämpimästi tervetuloa!

Genomikeskus-työryhmä
Sosiaali- ja terveysministeriö


Tietoa genomeista ja genomikeskuksen perustamisesta: stm.fi/genomitieto


Tilaisuuden alustava ohjelma
Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu klo 16.30–17
Tilaisuuden avaus Aurora-salissa klo 17
1)    Perustietoa genomista
2)    Pienryhmäkeskusteluja
3)    Keskustelujen yhteenveto
Tilaisuus päättyy klo 19.30

 

Kohderyhmät: julkinen hallinto, media, kansalaiset, yliopistot ja korkeakoulut