Programperioden 2019–2023 

Den första verksamhetsperioden för åtgärdsprogrammet för verkningsfull offentlig upphandling inleddes hösten 2019 och upphörde vid utgången av 2023. Programmet sammanförde ett enormt antal upphandlingsexperter och intresserade av offentlig upphandling. Programmet för verkningsfull offentlig upphandling är lika med de människor som deltagit i samarbetet. Samarbete bedrevs bland annat i öppna temagrupper som indelats enligt strategin. På den här sidan kan du bekanta dig med temagruppernas arbete och annat material under programperioden.

Temagrupperna främjade förverkligandet av strategins mål

Med tanke på genomförandet av den nationella strategin för offentlig upphandling hade i 2019-2023 man i enlighet med strategins avsikter bildat åtta temagrupper som är öppna för alla. Temagrupperna var till uppgift att planera och vidta konkreta åtgärder för att främja förverkligandet av målen i den nationella strategin.

Det fanns åtta temagrupper och varje grupp har 2–3 ansvariga. Bekanta dig med temagruppernas mål och åtgärder:

Temagrupperna sammanträdde ca 4-5 gånger om året. Vid mötena planerades och behandlares man kommande åtgärder och utbytades erfarenheter och god praxis. 

I slutet av 2023 deltog över 600 experter i temagrupperna för att tillsammans skapa och sprida konkreta åtgärder för att uppnå de gemensamma målen.

Övrigt material för programperioden

Läget med offentlig upphandling i Finland – Infograferna om offentlig upphandling kan utnyttjas fritt 

Hurdant var läget med offentlig upphandling i Finland 2021? Hur ser de offentliga upphandlingssiffrorna ut år 2022? Programledningen för programmet för verkningsfull offentlig upphandling presenterade aktuell information om offentlig upphandling och utveckling av offentlig upphandling i form av infografik vid höstseminariet för offentlig upphandling i september 2022. 

Tack vare det stora intresset kan de finskspråkiga infograferna om offentlig upphandling nu fritt laddas ner, användas och skrivas ut via länkarna nedan. Infografernas alternativa texter som kompletterar innehållet finns även på svenska. Dessutom får användarna tillgång till källförteckningar på finska.