Sexuella trakasserier måste förebyggas på alla nivåer inom idrotten

17.8.2022 12.21
SHM UKM
Ministern för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist och forsknings- och kulturministern Petri Honkonen kallade till ett rundabordsmöte onsdagen den 17 augusti för att diskutera förebyggandet av sexuella trakasserier inom idrottsverksamheten. 

Utredningen om en ny husläkarmodell är klar

16.8.2022 11.23
SHM
Den utredning om genomförandet av en ny husläkarmodell som social- och hälsovårdsministeriet beställt är klar. Målet var att bedöma och beskriva hur man skulle kunna kombinera en husläkarmodell med vårdgarantin och på så sätt främja tillgången till vård och dess kontinuitet.

Finland har fått ett parti vacciner mot apkoppor

17.8.2022 13.33
SHM
Finland har fått en donation med ett parti vacciner mot apkoppor från EU-kommissionen. Vaccinerna delas ut till sjukvårdsdistrikten, som ansvarar för vaccinationerna. 

Modell för ersättning för merkostnader för covid-19-epidemin år 2022 har sänts på remiss

8.8.2022 12.13
SHM
Social- och hälsovårdsministeriet ersätter år 2022 de merkostnader för testning, vaccinationer och sjukhusvård som hänför sig till covid-19-epidemin genom statsunderstöd. Med statsunderstöden ersätts också andra merkostnader som hänför sig till epidemin.  
Ministeriet

Ministeriet

Social- och hälsovårdsministeriet ansvarar för planeringen, styrningen och verkställigheten av social- och hälsopolitiken.

Bekanta dej med ministeriet

Förvaltningsområdet

Förvaltningsområdet

Inom social- och hälsovårdsministeriets förvaltningsområdet verkar ett flertal självständiga ämbetsverk och inrättningar.

Förvaltningsområdet

Ministrar

Hanna Sarkkinen
Hanna Sarkkinen
Social- och hälsovårdsminister
Aki Lindén
Aki Lindén
Familje- och omsorgsminister
Thomas Blomqvist
Thomas Blomqvist
Minister för nordiskt samarbete och jämställdhet