Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Coronavirus

SHM och THL informerar
Coronavirusfallen fortsätter att öka, intensivvården belastad

2.12.2021 10.00
SHM
Antalet nya coronavirusfall i Finland fortsätter att öka. Vecka 47 konstaterades över 8 000 nya coronafall. Det är över 500 fler fall än under föregående vecka. Under de två senaste veckorna (15–28.11) rapporterades 279 nya smittfall i Finland per hundratusen invånare. Under veckorna 44–45 förekom 201 nya smittfall per hundratusen invånare. Hittills har covid-19 orsakad av virusvarianten omikron inte konstaterats i Finland.

Åland tar i bruk begränsningarna för områden med samhällsspridning

3.12.2021 11.27
SHM
Statsrådet har ändrat den förordning som begränsar förplägnadsrörelsers verksamhet med anledning av coronaepidemin. För att förhindra att epidemin sprids tas nödvändiga begränsningar i fråga om förplägnadsverksamhet i bruk i landskapet Åland.

Begränsningarna för områdena med samhällsspridning tas i bruk i flera områden

2.12.2021 13.56
SHM
Statsrådet har ändrat den förordning som begränsar förplägnadsrörelsers verksamhet med anledning av coronaepidemin. Med anledning av samhällsspridningen tas begränsningarna för förplägnadsrörelser i bruk i landskapet Mellersta Finland och i Rovaniemi stad.

Covidintyg eller test krävs i fortsättningen av alla resenärer som anländer till Finland

3.12.2021 11.26
SHM
I fortsättningen kan det förutsättas att alla resenärer som är födda 2005 eller tidigare och som anländer till Finland har ett covidintyg eller att de testas för covid-19, om intyg saknas. Statsrådet har utfärdat en förordning genom vilken statsrådets förordning om undantag från skyldigheten att visa upp covid-19-intyg och delta i covid-19-test upphävs.

Regeringen föreslår kompletteringar i lagarna om reformen av social- och hälsovården och räddningsväsendet

1.12.2021 13.07
SHM
Social- och hälsovårdsministeriets utkast till regeringens proposition med förslag till komplettering av lagstiftningen om reformen av social- och hälsovården och räddningsväsendet sändes på remiss den 1 december 2021. Remisstiden går ut den 20 januari 2022.

Ministeriet och förvaltningsområdet

Ministeriet

Ministeriet

Social- och hälsovårdsministeriet ansvarar för planeringen, styrningen och verkställigheten av social- och hälsopolitiken.

Bekanta dej med ministeriet

Förvaltningsområdet

Förvaltningsområdet

Inom social- och hälsovårdsministeriets förvaltningsområdet verkar ett flertal självständiga ämbetsverk och inrättningar.

Förvaltningsområdet

Ministrar

Hanna Sarkkinen
Hanna Sarkkinen
Social- och hälsovårdsminister
Krista Kiuru
Krista Kiuru
Familje- och omsorgsminister
Thomas Blomqvist
Thomas Blomqvist
Minister för nordiskt samarbete och jämställdhet
Tillbaka till toppen