Sikainfluenssa eli influenssa A(H1N1)v -virus

Sikainfluenssarokotukset ja narkolepsia

Pandemrix-rokoteella tehty sikainfluenssarokotuskampanja keskeytettiin elokuussa 2010, kunnes on selvitetty, mistä narkolepsiatapausten lisääntyminen lapsilla ja nuorilla johtuu.

THL on koonnut verkkosivuilleen vastauksia yleisiin narkolepsiasta ja sikainfluenssarokotteesta esitettyihin kysymyksiin.

Sikainfluenssan torjuntatoimien arviointi 

STM on käynnistänyt arvioinnin, jossa tarkastellaan viranomaisten toimintaa sikainfluenssapandemian ensimmäisen aallon aikana. Tarkoitus on arvioida, miten pandemian torjunnassa onnistuttiin.

Arviointi toteutetaan sosiaali- ja terveydenhuollon keskushallinnon organisaatioissa, alue- ja paikallistason sosiaali-ja terveydenhuollossa sekä muilla hallinnonaloilla. Arvioinnintuloksia käytetään laajoihin tartuntatautiepidemioihin varautumiseen sekä kansallisen pandemiavarautumissuunnitelman päivittämiseen.

Tietoa sikainfluenssasta eli influenssa A(H1N1)v-viruksesta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on koonnut verkkosivuilleen tietoa sikainfluenssasta eli influenssa A(H1N1)v-viruksesta, sikainfluenssan oireista ja hoidosta,sikainfluenssarokotteesta, riskiryhmistä, Suomen epidemiatilanteesta sekä ohjeita terveydenhuollon ammattilaisilleja matkailijoille.

Mer information