Hoppa till innehåll
Media

Tasa-arvotiedon keskus Minna siirtyy THL:ään

social- och hälsovårdsministeriet
Julkaisuajankohta 26.9.2012 11.46
Tiedote -

Tasa-arvotiedon keskus Minna siirtyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen (THL) vuoden 2013 alusta. Minna Canthin mukaan nimetty keskus on valtakunnallinen yksikkö, joka on ollut sijoitettuna Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteellisen tietoarkiston yhteyteen. 

Siirron syynä on uusi yliopistojen projektirahoituksen kokonaiskustannusmalli, jonka vuoksi Tasa-arvotiedon keskuksen kulut olisivat nousseet huomattavasti. Keskuksen siirrosta on sovittu hallituksen budjettineuvotteluissa, koska näin varmistetaan tärkeän toiminnan jatkuminen. Jatkossa sosiaali- ja terveysministeriö ohjaa keskuksen toimintaa ministeriön ja THL:n välisellä tulossopimuksella.

Minnan toiminta jatkuu siirrosta huolimatta ennallaan. Sijoituspaikan vaihto ei vaikuta toiminnan sisältöön eikä voimavaroihin. Tasa-arvotiedon keskus on tehnyt hyvää työtä, joka jatkuu ensi vuoden alusta THL:ssä. Keskus palvelee viranomaisia, poliitikkoja, tasa-arvotoimijoita ja järjestöjä, opiskelijoita ja tutkijoita, mediaa ja kaikkia muita tasa-arvoasioista kiinnostuneita. Tasa-arvotiedon keskuksella on tiiviit suhteet vastaaviin pohjoismaisiin informaatiokeskuksiin ja se toimii alan eurooppalaisissa verkostoissa ja hankkeissa.

Sukupuolten tasa-arvon edistäminen ja sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen edellyttää, että puolueetonta tutkimustietoa on helposti saatavilla. Tasa-arvotiedon keskus Minna tuottaa, kokoaa ja välittää sukupuolten tasa-arvoa koskevaa tietoaja seuraa alan tutkimusta. Verkkopalvelu minna.fi sisältää artikkeleita, teemakokonaisuuksia ja tilastoja ajankohtaisista tasa-arvopoliittisista aiheista, tutkimus- ja väitösuutisia sekä tietoa alan tapahtumista, asiantuntijoista ja järjestöistä. Minna toimii alan yleisenä tietopalveluna ja vastaa niin koti- kuin ulkomaisiinkin tietopyyntöihin.

Lisätietoja

johtaja Tarja Heinilä-Hannikainen, p. 0295 163227, [email protected]
ylitarkastaja Hanna Onwen-Huma, p. 0295 163233, [email protected]Muualla verkossa

Tasa-arvotiedon keskus Minna

Tillbaka till toppen