Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

STM:n kärkihankkeilla lisätään hyvinvointia ja terveyttä

Sosiaali- ja terveysministeriö
28.9.2015 14.01
Uutinen

STM:n koordinoi hallitusohjelman strategista tavoitetta Hyvinvointi ja terveys. Se sisältää viisi kärkihanketta. Tavoitteena on, että suomalaiset voivat paremmin ja kokevat pärjäävänsä erilaisissa elämäntilanteissa. Jokainen ihminen kokee voivansa vaikuttaa, tehdä valintoja ja ottaa vastuuta. Sosiaali- ja terveydenhuollossa painopiste on ennaltaehkäisyssä, hoitoketjut ovat sujuvia, henkilöstö voi hyvin ja tietojärjestelmät toimivat. Uudistuksen myötä yhteisillä varoilla saadaan enemmän terveyttä ja hyvinvointia.

Hyvinvoinnin ja terveyden tavoitetta toteutetaan kärkihankkeilla, joiden toimeenpanoa ohjaa Hyvinvoinnin ja terveyden ministerityöryhmä. Sen puheenjohtaja on ministeri Mäntylä.

STM:n kärkihankkeet ja vastuuministerit

Sote-uudistus

Hallitusohjelmassa on myös kolme hallinnollista reformia: sote-uudistus, kuntien tehtävien karsinta ja aluehallinnon uudistus. Sote-uudistuksen tavoitteena on palveluketjujen saumaton kokonaisuus ja toimivammat peruspalvelut. Sote-uudistus on sosiaali- ja terveysministeriön vastuulla ja sitä johtaa perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula. 

Lisätietoja

Tillbaka till toppen