Hoppa till innehåll
Media

Ministeri Risikko odottaa työmarkkinakeskusjärjestöiltä ratkaisuja työeläkepolitiikassa

social- och hälsovårdsministeriet
Julkaisuajankohta 26.9.2011 10.31
Tiedote -

Hallitusohjelman mukaan keskeiset työmarkkinajärjestöt ovat sitoutuneet neuvottelemaan ja toteuttamaan toimenpiteet työurien pidentämiseksi, työeläkejärjestelmän rahoituksen turvaamiseksi ja riittävän eläketurvan varmistamiseksi.

Yksityisten alojen työeläkemaksu on sovittu vuoteen 2014 saakka, jonka jälkeenkin siihen kohdistuu merkittävä nousupaine. Myös julkisen puolen eläkkeiden rahoitus on varmistettava. 

Keskeiset työmarkkinajärjestöt käsittelevät työeläkejärjestelmään liittyviä kysymyksiä Eläketurvakeskuksen toimitusjohtajan Jukka Rantalan vetämässä Eläkeneuvotteluryhmässä.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko esittää työmarkkinakeskusjärjestöille lähettämässään kirjeessä, että Eläkeneuvotteluryhmä laatii mahdollisimman nopeasti ehdotukset toimenpiteiksi, joilla hallitusohjelman tavoitteet saavutetaan. Työurien pidentämisessä tavoitteena on, että 25 vuotta täyttäneen eläkkeellesiirtymisiän odote on vuonna 2025 vähintään 62,4 vuotta. Vuonna 2010 odote oli 60,4 vuotta.

Lisäksi ministeri Risikko esittää työmarkkinajärjestöille Eläkeneuvotteluryhmän kokoonpanon täydentämistä siten, että sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Outi Antila, valtiovarainministeriön ylijohtajaksi palaava Jukka Pekkarinen sekä Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus ovat ryhmän asiantuntijajäseniä silloin, kun ehdotuksia toimenpiteiksi laaditaan.

Lisätietoja

valtiosihteeri Vesa Rantahalvari, p. 09 160 73165, [email protected]
ylijohtaja Outi Antila, p. 09 160 73864, [email protected]Paula Risikko
Tillbaka till toppen