FI SV

LAPE-akatemia 

LAPE-akatemia -logoLAPE-akatemia on vuoden 2019 kestävä oppimis- ja valmennusprosessi, joka tukee lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin johtamista

Mitä hyötyä?

Akatemian käyneet osaavat johtaa tulevaisuutta sosiaali-, terveys- ja sivistystoimen yhteisessä toimintaympäristössä.

LAPE-akatemia antaa eväitä 

  • vaikuttavampaan toimintaan
  • kokonaisuuksien ymmärtämiseen 
  • verkostojen johtamiseen.

Kenelle?

LAPE-akatemia on tarkoitettu kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveystoimen sekä sivistystoimen johtaville virkamiehille ja päättäjille, maakuntavalmistelijoille sekä järjestöjen ja seurakuntien johdolle.

Miten?

LAPE-akatemia starttaa yhteisellä valtakunnallisella tilaisuudella keskiviikkona 20.3.2019. Mukana on julkisen johtamisen huippunimiä sekä kiinnostavia esimerkkejä eri puolilta maata.

Valmennus jatkuu maakuntakohtaisesti. Jokaisessa maakunnassa järjestetään vuoden mittaan kolme valmennuspäivää välitehtävineen.

Kuka järjestää?

LAPE-akatemiaa johdetaan kansallisesti ja taustavoimina ovat sosiaali- ja terveysministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. LAPE-akatemian järjestelyistä vastaavat omilla alueillaan LAPE-muutosagentit ja kunta-agentit. Suunnittelussa on mukana myös Kuntaliitto.

Tavoite?

LAPE-akatemioiden tavoitteena on yhteisen tahtotilan vahvistaminen ja lasten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen. Samalla on kyse LAPE-muutosohjelman kehittämistyön jatkon ja juurtumisen varmistamisesta.

Valmennuksen päätteeksi jokaisella alueella on sovittu kuntien ja maakunnan kesken yhteisistä johtamista tukevista rakenteista, palvelukokonaisuuksista sekä toimintamalleista.

Tausta?

Ehdotus LAPE-akatemioiden järjestämisestä sisältyy LAPE-muutosohjelman selvityshenkilöiden Yhdyspinnat yhteiseksi mahdollisuudeksi -raporttiin, jossa selvitettiin lapsi- nuoriso- ja perhepalveluita uudessa toimintaympäristössä. Uudella toimintaympäristöllä tarkoitetaan kunnan ja maakunnan muuttuvaa tehtävänjakoa liittyen maakunta- ja sote-uudistukseen. Oppimisprosessi on kuitenkin tarpeellinen siitä riippumatta, toteutuuko maakunta- ja sote-uudistus nykyisellä aikataululla vai ei.

Miksi?

LAPE-akatemioissa vahvistetaan verkostoja ja kokonaisuuden hallintaa muuttuvassa toimintaympäristössä. LAPE-akatemiassa vaikutetaan maakunnallisten alueiden lapsi- ja perhepalveluiden rakenteisiin ja toimintamalleihin ja luodaan samalla yhteistä tahtotilaa sivistystoimen ja sosiaali- ja terveystoimen sekä muiden toimijoiden välille.

LAPE-akatemian fasilitaattori:

Mirja Antila
Sähköposti: mirjaantila(a)outlook.com
Puhelin: 040 513 0930
 

Lisätietoa LAPE-akatemiasta:

Lisätietoja