FI SV

LAPE-uutisia alueilta - Esimerkkejä maakuntahankkeiden tuloksista

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut uudistuvat kaikkialla Suomessa. Uudistuksessa on neljä eri kehittämislinjaa, joista voit lukea lisää kohdassa Näin LAPE uudistaa palvelut.

Palveluja kehitetään maakunnallisissa hankkeissa, joissa luodaan toimivat ja maakunnan tarpeita vastaavat palvelukokonaisuudet lapsille, nuorille ja perheille. Kehittäminen on osa maakunta- ja sote-uudistusta.

Tällä sivulle on koottu ajankohtaisia kuulumisia ja uutisia maakuntahankkeista. Niitä on meneillään yhteensä 19, yksi jokaisessa maakunnassa ja yksi pääkaupunkiseudulla. Maakuntahankkeista löydät lisätietoja kohdassa Rahoitettavat hankkeet.

Lasten ja nuorten ongelmia ennakoidaan Suomen laajimmalla keinoälymallilla
Lappeenrannassa

Miten keinoälyä voidaan hyödyntää lasten ja nuorten ongelmien ennakoinnissa? Tätä tutkitaan Lappeenrannassa osana LAPE-ohjelmaa.

Espooseen konkreettisia uusia pilotteja LAPEn myötä

Espoossa työskennellään aktiivisesti verkostotyön vahvistamiseksi lapsiperheiden palveluissa.

Uusimaa ja Etelä-Karjala selvittivät kokemuksia lasten, nuorten ja perheiden palveluista

Kysely osoitti, että asukkaat toivovat rinnalla kulkijuutta ja eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Muutosagentit Mona Taipale ja Hanna Tiirinki raportoivat.

Pohjois-Savon perheille avoimia kohtaamispaikkoja ja omat työntekijät

Pohjois-Savossa perhekeskuksen muodostaa eri toimijoiden verkosto, jossa kaikki työskentelevät samojen periaatteiden mukaisesti - perheen hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Lasten ja perheiden palveluissa tavoitteena tuki koko perheelle

Pirkanmaan LAPE-muutosagentti Titta Pelttari kehittää palveluja, jotka tuovat avun nopeasti matalalla kynnyksellä ja ottavat huomioon koko perheen ja muut läheiset.

Ketterät kokeilut avaavat tietä uusille toimintatavoille

Uudenmaan LAPE-alueella toimintaa kehitetään Ketterien kokeilujen avulla. Tulosten kirkkaimmat timantit tulevat koko maakunnan käyttöön.

Porvoon opiskeluhuolto tarjoaa apua koko perheelle

Moniammatillinen tiimi laatii yhdessä oppilaan ja hänen huoltajansa kanssa hoitosuunnitelman, jolla varmistetaan, että oppilas sekä hänen huoltajansa tai perheensä saavat oikean tuen oikeaan aikaan

 


 

Tampereen perhetukikeskus Päiväperho tarjoaa turvan päihdeongelmaisille vanhemmille

Tampereella on tuotu saman katon alle niin lastensuojelu-, äitiys- ja neuvolapalvelut kuin päihdekuntoutuskin. Konsepti on osoittautunut hyvin onnistuneeksi.