Koti- ja omaishoidon uudistus (I&O-kärkihanke)

KomPAssi – Varsinais-Suomen keskitetty asiakas- ja palveluohjaus

KomPassi-hankkeen omat sivut:KomPassi - Varsinais-Suomen keskitetty asiakas- ja palveluohjaushanke
Lue Uutisia alueilta -artikkelimme: Varsinais-Suomi kehittää: Ikäihmisten palvelut yhdeltä luukulta

Hankkeen tavoitteet

KomPAssi-hankkeen tavoitteena on luoda keskitetty maakunnallinen asiakas- ja palveluohjausmalli.

Hankkeen toteutus

Hankkeessa kehitetään yhtenäinen, asiakaslähtöinen keskitetty palvelutarpeen arviointiprosessi. Keskeisessä asemassa ovat yhtenäiset asiakkaan toimintakyvyn arviointimenetelmät ja neuvonta- ja palveluohjausprosessit sekä kriteerit palveluille.

Hankkeessa kehitetään uusia palvelumuotoja omaishoidon asiakkaille omaishoitajien jaksamisen tukemiseksi. Sähköinen palvelualusta toimii asiakkaiden ja omaisten neuvontatarkoituksessa ja ammattilaisten työn tukena ja kaikkien sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden tiedonvälityspaikkana maakunnan alueella.

Hankkeen keskeinen sisältö on kartoittaa maakunnan kuntien nykyiset palvelujen kriteerit ja palveluprosessit ja yhtenäistää ne niin pitkälle - maakunnan monimuotoisuus huomioiden - kuin mahdollista.

Hankkeessa kehitetään yhtenäinen palveluiden laadunvalvontajärjestelmä koko maakuntaan.

Hankkeen toiminta-alue ja toteuttajat

Hankkeen toiminta-alue on Varsinais-Suomen maakunta. Hankkeeseen osallistuvat kaikki Varsinais-Suomen 27 kuntaa (Turku, Salo, Kaarina, Raisio, Lieto, Naantali, Loimaa, Uusikaupunki, Parainen, Paimio, Masku, Somero, Pöytyä, Laitila, Mynämäki, Kemiönsaari, Rusko, Nousiainen, Aura, Sauvo, Koski TL, Vehmaa, Pyhäranta, Marttila, Taivassalo, Oripää ja Kustavi) ja hankevastaavana kuntana toimii Turku.

Hanke toteutetaan yhteistyössä seuraavien tahojen kanssa: Omaishoitajat ja Läheiset ry, Suomen Punainen Risti, Perhehoito-liitto, Varsinais–Suomen Muistiyhdistys ry, Turun Kaupunkilähetys ry ja Lähimmäis-palveluyhdistys, MIF Oy, Turun ammattikorkeakoulu sekä Varsinais-Suomen Yrittäjät ja sen paikallisyhdistykset.

Hankkeen kustannukset

Hankkeen arvioidut kokonaiskustannukset ovat 2 967 816 euroa. Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi hankkeen toteuttamiseen valtionavustusta 2 374 253 euroa.

Hankkeen yhdyshenkilöt ja yhteystiedot

Johanna Ritvanen
Hankejohtaja
etunimi.sukunimi@turku.fi
P. 040 548 5906

Sari Ahonen
Hankkeen omistaja
Palvelualuejohtaja
Vanhus- ja vammaispalvelujen palvelualue
Turun kaupungin hyvinvointitoimiala
etunimi.sukunimi@turku.fi
P. 02 2626 705 tai 050 553 2447