KomPAssi – Varsinais-Suomen keskitetty asiakas- ja palveluohjaus

KomPassi-hankkeessa luotiin keskitetty maakunnallinen asiakas- ja palveluohjausmalli. Mallista on tehty video, jonka löydät täältä

Kaikki hankkeen aikana tuotetut materiaalit löydät hankkeen omilta sivuilta


Hankkeen toteutus

Hankkeessa kehitettiin yhtenäinen, asiakaslähtöinen keskitetty palvelutarpeen arviointiprosessi. Keskeisessä asemassa ovat yhtenäiset asiakkaan toimintakyvyn arviointimenetelmät ja neuvonta- ja palveluohjausprosessit sekä kriteerit palveluille.

Hankkeessa kehitettiin uusia palvelumuotoja omaishoidon asiakkaille omaishoitajien jaksamisen tukemiseksi. Sähköinen palvelualusta toimii asiakkaiden ja omaisten neuvontatarkoituksessa ja ammattilaisten työn tukena ja kaikkien sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden tiedonvälityspaikkana maakunnan alueella.

Hankkeen keskeinen sisältö oli kartoittaa maakunnan kuntien nykyiset palvelujen kriteerit ja palveluprosessit ja yhtenäistää ne niin pitkälle - maakunnan monimuotoisuus huomioiden - kuin mahdollista.

Hankkeessa kehitettiin yhtenäinen palveluiden laadunvalvontajärjestelmä koko maakuntaan.

Hankkeen toiminta-alue ja toteuttajat

Hankkeen toiminta-alue oli Varsinais-Suomen maakunta. Hankkeeseen osallistuivat kaikki Varsinais-Suomen 27 kuntaa (Turku, Salo, Kaarina, Raisio, Lieto, Naantali, Loimaa, Uusikaupunki, Parainen, Paimio, Masku, Somero, Pöytyä, Laitila, Mynämäki, Kemiönsaari, Rusko, Nousiainen, Aura, Sauvo, Koski TL, Vehmaa, Pyhäranta, Marttila, Taivassalo, Oripää ja Kustavi) ja hankevastaavana kuntana toimii Turku.

Hanke toteutettiin yhteistyössä seuraavien tahojen kanssa: Omaishoitajat ja Läheiset ry, Suomen Punainen Risti, Perhehoito-liitto, Varsinais–Suomen Muistiyhdistys ry, Turun Kaupunkilähetys ry ja Lähimmäis-palveluyhdistys, MIF Oy, Turun ammattikorkeakoulu sekä Varsinais-Suomen Yrittäjät ja sen paikallisyhdistykset.

Hankkeen kustannukset

Hankkeen arvioidut kokonaiskustannukset ovat 2 967 816 euroa. Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi hankkeen toteuttamiseen valtionavustusta 2 374 253 euroa.

Hankkeen yhdyshenkilöt ja yhteystiedot

Johanna Ritvanen
Hankejohtaja
[email protected]
P. 040 548 5906

Sari Ahonen
Hankkeen omistaja
Palvelualuejohtaja
Vanhus- ja vammaispalvelujen palvelualue
Turun kaupungin hyvinvointitoimiala
[email protected]
P. 02 2626 705 tai 050 553 2447