Kainuun alueen muutosagentti on Eija Tolonen

Eija Tolonen

Kainuun alueen muutosagentti on YTL Eija Tolonen, joka toimii tehtävässä 50 prosenttisesti. Puolet työajasta hän hoitaa vanhuspalvelujohtajan tehtävää Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymässä.

 

 

Millaisia asioita teet muutosagenttina?

Kainuun lähtötilanne poikkeaa monesta muusta maakunnasta, sillä täällä on meneillään jo 12. vuosi maakunnallisesti tuotettujen sote-palvelujen kokonaisuutta. Kainuun muutosagentin keskeisenä tehtävänä on jatkaa Kainuun alueella yhteen sovitettujen iäkkäiden palvelujen kokonaisuuden monialaista muodostamista sekä tukea palvelurakenteen muutosta avopainotteiseksi.

Tavoitteena on, että lähitulevaisuudessa ikääntyneille on tarjolla nykyistä enemmän kevyempiä, lyhytaikaisia ja kuntouttavia palveluja koko hoito- ja palveluketjussa, alkaen erikoissairaanhoidosta perusterveydenhuoltoon ja vanhuspalveluihin.

Ei kuitenkaan riitä, että muutetaan rakenteita, tarvitaan myös palvelujen sisällöllistä kehittämistä, ajantasaista tiedolla johtamista sekä vahvaa verkostoitumista alueella toimivien eri tahojen kesken.

Mikä on tärkeintä muutosagentin työssä?

Muutosagentin työssä pidän tärkeänä palvelujen rohkeaa uudistamista asiakkaita kuunnellen.

 

Ota yhteyttä!
Eija Tolonen
[email protected]
P.  044 710 1669

Lisätietoja