Koti- ja omaishoidon uudistus - Uutisia alueilta

Koti- ja omaishoidon valtakunnallisella uudistuksella halutaan varmistaa yhdenvertaiset koti- ja omaishoidon palvelut kaikkialla Suomessa.

Malleja palvelujen alueelliseen järjestämiseen on luotu kahdeksassa alueellisessa hankkeessa, joiden tuloksia voidaan ottaa myös valtakunnalliseen käyttöön. Hankkeista voit lukea lisää kohdasta Rahoitettavat kokeiluhankkeet.

Tälle sivulle on koottu vuonna 2017-2018 julkaistuja uutisia ja artikkeleita koti- ja omaishoidon uudistuksen kokeiluista ja niiden tuloksista.

Tähdellä merkityt artikkelit ovat vapaasti muiden medioiden käytettävissä. Lähde (stm.fi) ja kirjoittaja (Elina Salmi) mainittava.

Kukoistava kotihoito on tahdon asia!

Keski-Suomessa on koottu yksiin kansiin toimivan kotihoidon ratkaisut. Ne julkaisiin Kukoistava kotihoito -hankkeen päätöstilaisuudessa 10.10.2018.

 

 

 

Siun soten AVOT-hankkeen malleja voi hyödyntää koko maassa *

Miun Aktiivinen Arki -malli on maalaisjärjellä rakennettu kotikuntoutuksen muoto, joka etsii arjesta ikäihmisen kuntoa kohentavat ratkaisut.

 

 

Kiireettömät kohtaamiset kantavat pitkälle

"Kun hoitajat kertovat työnsä parhaista puolista, kuulee kuvauksia kiireettömistä hetkistä hoidettavien kanssa", kirjoittaa Siun soten kotihoidon palvelupäällikkö Soili Särmä.

 

 

Etelä-Savon OSSI-hankkeen uutiskirje 3/2018

OSSI-hankkeen loppusuora kohta häämöttää; hankeaikaa on jäljellä enää puolisen vuotta. Omais- ja perhehoidon osalta muutos on kuitenkin jo hyvässä vauhdissa.

 

 

Porvooseen ikäystävällinen, yhteisöllinen ja esteetön asuinalue ikäihmisille *

Porvoo haluaa luoda esteettömän elinympäristön, joka helpottaa myös muistisairaiden elämää.

 

 

IkäOpastin-hankkeessa kehittämisen perustana on asiakaslähtöisyys *

Kymenlaaksossa rakennetaan koko maakunnan voimin yhteistä mallia neuvonnan ja asiakasohjauksen tarpeisiin.

 

 

Ikää tulee ja pää harmaantuu

Ei, ikä ei ole ikävää! Nyt on viimeinkin aika lopettaa valitus väestön ikääntymisestä. Yksikön johtaja Arja Jämsén muistuttaa kolumnissaan, että ikääntynyt väestö voi olla alueen voimavara.

 

 

Lappi satsaa iäkkäiden palveluneuvontaan ja kotikuntoutukseen *

Pitkien välimatkojen maakunnassa teknologian hyödyntäminen palveluissa on välttämätöntä. Erilaisilla sovelluksia voidaan myös helpottaa arkea ja lisätä turvallisuuden tunnetta.

 

 

Pirkanmaan Ikäneuvo-hankkeessa kuuluu asiakkaan ääni *

Pirkanmaalla luodaan yksissä tuumin malleja iäkkäiden palveluohjaukseen. Pisimmällä kokeiluista on maakunnallinen puhelinneuvonta.

 

 

Keski-Suomi kulkee kohti kukoistavaa kotihoitoa *

Keski-Suomessa on nyt kahdeksantoista eri kotihoito-organisaatiota. Jatkossa pyritään siihen, että niitä olisi vain yksi, jolloin maakuntalaiset olisivat yhdenvertaisemmassa asemassa.

 

 

Varsinais-Suomi kehittää: Ikäihmisten palvelut yhdeltä luukulta *

Varsinais-Suomen KomPAssi-hankkeen tarkoituksena on kehittää keskitetty palveluohjauksen malli, jonka avulla ikäihminen ja hänen omaisensa löytävät helpommin maakunnassa tarjolla olevat palvelut.

 

Etelä-Savo etsii kestäviä ratkaisuja omais- ja perhehoitoon *

Yksi hankkeen päätavoitteista on luoda omais- ja perhehoidon osaamiskeskus, josta apua ja tukea tarvitseva omaishoitaja saa kaikki tarvitsemansa neuvot – riippumatta siitä, tuottaako palvelun ja tiedon julkinen, yksityinen vai kolmas sektori.