OTE-kärkihankkeen viestintä

Aktiivinen ja ennakoiva viestintä tukee OTE-kärkihankkeen tavoitteiden toteuttamista. Jokainen kärkihankkeen toimija on myös viestijä.

Valtakunnallinen OTE-viestintä

Valtakunnallisesta OTE-viestinnästä vastaavat sosiaali- ja terveysministeriö sekä alueellisia kokeiluhankkeita koordinoivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja Työterveyslaitos TTL.

Valtakunnallisen viestinnän pääkanavia ovat verkkopalvelut www.stm.fi, www.thl.fi ja www.ttl.fi. Sosiaalista mediaa käytetään varsinkin ajankohtaisten asioiden ja uutisten jakeluun sekä eri tapahtumien aikana.

Twitterissä aihetunnisteemme (hashtag) on #OTEhanke. OTE-hankkeen uutisia julkaistaan muun muassa näillä tileillä:

@STM_Uutiset
@PaiviWiro

Sosiaali- ja terveysministeriössä on laadittu OTE-hankkeen valtakunnallista viestintää varten viestintäsuunnitelma.

Kaikkien kärkihankkeiden yhteisenä viestintäverkostona on Facebook-ryhmä:

Alueellinen OTE-viestintä

Alueellisesta viestinnästä vastaavat alueelliset hankkeet itse. Alueellista viestintää ovat esimerkiksi tiedot maakunnan hanketyön etenemisestä tai tapahtumista. Hankkeet hoitavat itse myös alueelliset mediakontaktit.

Jokainen OTE-kärkihankkeen rahoittama alueellinen hanke nimeää viestinnästä vastaavan henkilön, joka huolehtii tiedonkulusta omalla alueellaan. Viestinnän vastuuhenkilön nimi ja yhteystiedot lähetetään tiedoksi Anne Koskelalle ja Aki Tetrille (yhteystiedot alla).

Käytännön työkaluja viestintään

Alueelliset hankkeet voivat käyttää viestinnässään näitä diapohjia, jotka löytyvät aineistopankistamme Käyttäjätunnus: vierailija / Salasana: STMvierailija1

Myös OTE-ohjelman ns. hanketunnusta "Mukana hallituksen kärkihankkeessa" saa vapaasti käyttää kaikessa viestinnässä.

OTEn kansion löydät klikkaamalla ylävalikosta Hankkeet ja ohjelmat,
sitten vasemmalta valikosta OTE-hanke, sen alta löytyvät logot + julkaisumateriaalit.

Viestintäsuunnitelmia tehtäessä voi apuna käyttää tätä mallipohjaa:

Esitteet

OTE-kärkihankkeen esitteitä on mahdollisuus saada suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Esitteitä saa tilattua Sirpa Lindroosilta (etunimi.sukunimi@stm.fi).

OTE-perusviestit ja viestinnän linjaukset ohjenuorana suurissa linjoissa

OTE-kärkihankkeelle on määritelty perusviestit:

 

Sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt viestinnän linjaukset, jotka koskevat kaikkia kärkihankkeita. Linjauksissa käsitellään muun muassa viestinnän vastuita ja graafista ilmettä.

Lisätietoja