LAPE-kärkihankkeen viestintä

Viestintä on tärkeä osa lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman onnistumista. Aktiivinen ja ennakoiva viestintä siivittää muutosohjelman toteuttamista ja sitouttaa eri osapuolia mukaan muutokseen.

Valtakunnallinen LAPE-viestintä

Valtakunnallisesta LAPE-viestinnästä vastaa sosiaali- ja terveysministeriö. Tapahtumien käytännön järjestelyistä ja esimerkiksi viestintäaineistojen (esitteet jne.) tuottamisesta vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Valtakunnallisen viestinnän pääkavana on stm.fi-palvelu. Sosiaalista mediaa käytetään varsinkin ajankohtaisten terveisten ja uutisten jakeluun sekä eri tapahtumien aikana.

Twitterissä aihetunnisteemme (hashtag) on #lapemuutos.

Kaikkien kärkihankkeiden yhteisenä viestintäverkostona on Facebook-ryhmä:

LAPE-video on vapaasti käytettävissä ja levitettävissä

Valtakunnallisen LAPE-muutosohjelman ydinviestit

Alueellinen LAPE-viestintä

Alueellisesta viestinnästä vastaavat maakuntien hankkeet itse. Alueellista viestintää ovat esimerkiksi tiedot maakunnan hanketyön etenemisestä tai tapahtumista. Hankkeet hoitavat itse myös alueelliset mediakontaktit.

Jokaisen LAPE-kärkihankkeen rahoittaman alueellisen hankkeen (yht. 19 hanketta) on nimettävä viestinnästä vastaava henkilö, joka huolehtii tiedonkulusta omalla alueellaan. Viestinnän vastuuhenkilön nimi ja yhteystiedot lähetetään Anne Koskelalle (yhteystiedot alla).

Käytännön työkaluja viestintään

Viestintäsuunnitelmia tehtäessä voi käyttää tätä mallipohjaa:

Esityksissä ja infoissa voit käyttää LAPEn uusia PowerPoint- ja Word-pohjia, jotka löytyvät kuvapankistamme. Käyttäjätunnus: vierailija / Salasana: Vierailija11

LAPEn kansion löydät klikkaamalla ylävalikosta Hankkeet ja ohjelmat,

sitten vasemmalta valikosta LAPE-hanke, sen alta löytyvät logot + julkaisumateriaalit. Myös ns. hanketunnusta "Mukana hallituksen kärkihankkeessa" saa vapaasti käyttää kaikessa viestinnässä, ja tunnuksen löydät kuvapankin Logot-kansiosta.

Viestinnän linjaukset käytössä

Sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt viestinnän linjaukset, jotka koskevat kaikkia kärkihankkeita. Linjauksissa käsitellään muun muassa viestinnän vastuita ja graafista ilmettä.

 

 

 

Lisätietoja