Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee WHO:n hallintoneuvostoon

Sosiaali- ja terveysministeriö 13.9.2017 16.36
Tiedote 118

Suomi on valittu Maailman terveysjärjestö WHO:n hallintoneuvoston jäseneksi kaudelle 2018–2021. Suomen edustaja hallintoneuvostossa on sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee.

Suomi valittiin tänään WHO:n Euroopan alueen ehdokkaaksi hallintoneuvostoon aluekomitean kokouksessa Budapestissa. Kausi alkaa toukokuussa.

Hallintoneuvosto toimeenpanee yhdessä pääjohtajan ja sihteeristön kanssa yleiskokouksen päättämiä asioita sekä valmistelee mahdollisimman pitkälle yleiskokouksen asiat. Yleiskokous on WHO:n ylin päättävä elin, joka kokoontuu vuosittain toukokuussa. Hallintoneuvoston jäsenenä Suomi voi vaikuttaa kansainvälisen terveyspolitiikan suuntaan ja toteutukseen kokoansa merkittävämmällä tavalla.

WHO:n uusi pääjohtaja Tedros osallistui aluekomitean kokoukseen Budapestissa. Tedros esitteli prioriteeteikseen universaalin terveyskattavuuden, terveysjärjestelmien vahvistamisen, hätätilanteisiin ja terveysuhkiin varautumisen ja vastaamisen sekä kehyksenä kaikelle toiminnalle terveyteen liittyvät kestävän kehityksen tavoitteet. Pääjohtaja haluaa lisäksi uudistaa ja tehostaa WHO:n hallintoneuvoston ja yleiskokouksen työskentelyä.

WHO valvoo maailmanlaajuista terveystilannetta (ml. pandemiat), tuottaa säännöllisesti maailmanlaajuisia terveystilastoja ja pitää tautiluokitusjärjestelmän ajan tasalla sekä tuottaa tietoa maiden terveyspolitiikasta ja sen tuloksista.

Hallintoneuvostossa on 34 vaihtuvaa jäsentä kaikilta järjestön kuudelta maantieteelliseltä alueelta. Suomi oli viimeksi hallintoneuvoston jäsen kaudella 1995–1997.

Lisätietoja:

Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, p. +358 2951 63356