Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Isä käytä perhevapaita - Ota isäaikaa!

Sosiaali- ja terveysministeriö
6.11.2017 8.18
Tiedote 160

Sosiaali- ja terveysministeriön uusi Isäaikaa-kampanja kannustaa isiä käyttämään perhevapaaoikeuksiaan. Kampanjalla halutaan lisätä isien perhevapaiden käyttöä sekä korostaa isän ja lapsen yhteisen ajan merkitystä. Tavoitteena on myös vahvistaa isämyönteisyyttä erityisesti miesenemmistöisillä aloilla.

Isäaikaa-kampanja näkyy ja kuuluu 6. -27.11. muun muassa eri somekanavissa ja radiossa. Kampanjan verkkosivuilla www.isäaikaa.fi on tietoa perhevapaista sekä isille että työnantajille, sekä kahdeksan isän omakohtaiset tarinat perhevapaiden iloista.

Vuonna 2016 isät käyttivät vain noin kymmenen prosenttia kaikista korvatuista vanhempainpäivärahapäivistä. Lähes viidennes isistä ei käytä lainkaan perhevapaata.

”Perhevapaat ovat ainutlaatuinen osa työelämän arkea. Isällä on niihin oikeus ja ne tarjoavat isälle mahdollisuuden keskittyä uuteen perheenjäseneen ja ottaa sekä saada vuorollaan vastuu lapsen hoidosta" sanoo tasa-arvoasioista vastaava ministeri Annika Saarikko.

Perhevapaajärjestelmää on uudistettu viimeksi vuonna 2013. Isäaikaa -kampanjan toteutus osuu aikaan, jolloin järjestelmän uudistaminen on jälleen ajankohtaista. Viimeisin uudistus avasi mahdollisuuden perhevapaiden jakamiseen myös eronneille isille.

Euroopan komission oikeuksien, yhdenvertaisuuden ja kansalaisuuden ohjelma rahoittaa osan Isäaikaa-kampanjasta.

Haastamme isät jakamaan kokemuksiaan perhevapaista sosiaalisessa mediassa #Isäaikaa

Lisätietoja:

projektipäällikkö Mari-Elina McAteer, p. 02951 63424

perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon eritysavustaja Riikka Pirkkalainen, p. 02951 63110

Sivun alkuun