Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Koronavirus

STM ja THL tiedottavat
Suomessa viikossa 53 600 uutta koronavirustapausta, sairaalahoidon tarve kasvaa, kolmansia rokotuksia annettu kolmasosalle 12 vuotta täyttäneistä

13.1.2022 10.02
STM
Suomessa todettiin viikon 1 aikana arviolta lähes 53 600 uutta koronavirustapausta, kun edellisen viikon aikana todettiin arviolta yli 42 100 uutta koronavirustapausta. Tartuntoja tulee ilmi myös jo rokotettujen keskuudessa. Erikoissairaanhoidon vuodeosastohoidon tarve on kasvanut huomattavasti tehohoidon kuormituksen ollessa suurta mutta suhteellisen vakaata. Rokotukset suojaavat vakavimmilta tautimuodoilta edelleen hyvin. 

Ensimmäiset ehdotukset sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön saatavuuden ja riittävyyden varmistamiseksi

14.1.2022 11.38
STM
Poikkihallinnollinen työryhmä on saanut valmiiksi ensimmäiset kannanotot ja ehdotukset sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön riittävyyden ja saatavuuden turvaamiseksi sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä.

Perhevapaauudistus astuu voimaan elokuussa 2022

13.1.2022 13.21
OKM STM TEM
Vanhempainvapaapäivien määrä kasvaa ja vapaiden käytön joustavuus lisääntyy. Uudistus pyrkii lisäämään työelämän ja vanhempien tasa-arvoa ja huomioi nykyistä paremmin erilaiset perhemuodot. Uudet vanhempainvapaat koskevat pääsääntöisesti lapsia, joiden laskettu syntymäaika on 4.9.2022 tai sen jälkeen.  

STM ja TEM valmistelevat kotitestien hankintaa koululaisten testaamiseen

14.1.2022 18.35
STM TEM
Sosiaali- ja terveysministeriö ja Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelevat kotitestien hankintaa peruskoululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden testaamista varten.

”Uusi kausi alkaa” – aluevaalien kansalaiskampanjassa tutut kasvot

5.1.2022 9.08
STM
Aluevaalien kansalaiskampanja näkyy ja kuuluu radiossa, televisiossa, netissä ja sosiaalisessa mediassa 4.1.-23.1.2022. Vaalikampanjan on tuottanut sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen vahvassa vetovastuussa oleva sosiaali- ja terveysministeriö. Kampanjan suunnittelussa on tehty kiinteästi yhteistyötä oikeusministeriön, valtiovarainministeriön ja sisäministeriön kanssa koko syksyn ajan. Lisäksi viestintäyhteistyö tulevien hyvinvointialueiden kanssa on ollut tiivistä ja poikinut muun muassa valtakunnalliseksi levinneen #torikahvit-haasteen äänestysaktiivisuudella kisaamiseksi alueiden kesken.

Ministeriö ja hallinnonala

Ministeriö

Ministeriö

Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa sosiaali- ja terveyspolitiikan suunnittelusta ja ohjauksesta.

Sosiaali- ja terveysministeriö

Hallinnonala

Hallinnonala

Sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalla toimii useita itsenäisiä laitoksia ja virastoja.

Ministeriön hallinnonala

Ministerit

Hanna Sarkkinen
Hanna Sarkkinen
Sosiaali- ja terveysministeri
Krista Kiuru
Krista Kiuru
Perhe- ja peruspalveluministeri
Thomas Blomqvist
Thomas Blomqvist
Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri
Sivun alkuun