Uuden edessä

Pirkko Mattila Julkaisupäivä 26.8.2016 16.14 Blogit STM

Ministeri Pirkko MattilaAloitin juuri ministerinä, jatkan Hanna Mäntylän työtä ja toivotan hänelle elämän matkalle voimia. Hän poimi minut liikkuvaan junaan varmalla ja inhimillisellä kädellä. Lähden siis ”saatellen soteen”, en soitellen.

Taustallani olevat organisaatiot ja toimijat pysyvät, ministeriryhmäni, hallitus ohjelmineen, ministeriö ja avustajat. Paljon ei muutu, mutta silti paljon muuttuu, ainakin minun elämässäni. Samalla tiedostan, että hallituksen päätökset myös muuttavat elämää ja toivottavasti vain parempaan suuntaan. 

Tuoreena ministerinä olen sitoutunut hallitusohjelmaan ja sen eteenpäin viemiseen. Tänään piipahdin erään hallituksen kärkihankkeen eli OTE:n (Osatyökykyisille tie työelämään) tilaisuuden alussa, jossa vaihdettiin muutama sana eri järjestöjen ja toimijoiden kanssa. Tervehdyksessä käytin vähän viittomakieltä - se lienee ministerille sallittua? 

Viittomakielisyys tai liikkumisen rajoite on este joihinkin ammatteihin, mutta ei missään nimessä kaikkiin!

OTE on oivallinen kärkihanke, sillä kynnyksiä työelämään tulee madaltaa. Niitä kynnyksiä on tullut kenties matkan varrella tai niitä on ollut syntymästä saakka. Viittomakielisyys tai liikkumisen rajoite on este joihinkin ammatteihin, mutta ei missään nimessä kaikkiin! Työ luo yhteiskunnallista tasa-arvoa ja on laajapohjaisen sosiaaliturvamme perusta, siksikin pyrkimys kaikin puolin esteettömään yhteiskuntaan on välttämätöntä.

Ministeri vaihtuu, työ jatkuu.

Pirkko Mattila
Sosiaali- ja terveysministeri

Selaa blogin artikkeleita