Uusi Tesso: Tiedolla johtamisesta potkua palveluiden kehittämiseen

26.2.2015 10.44
Uutinen N5-65765

Uudessa Tesso-lehdessä paneudutaan tiedolla johtamiseen palveluiden muutoksen moottorina. Esimerkiksi vanhuspalveluista on roppakaupalla tietoa, mutta miten se saadaan kehittämisen tueksi? Viime syksynä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntijat ottivat tilastot kainaloon ja jalkautuivat työpajoihin ympäri Suomea.

Potkua muutokseen

Pohjois-Karjalan Siun sote -hankkeessa varaudutaan sote-uudistukseen kuulemalla alueen asukkaita sote-palveluiden kehittämistarpeista.

Todelliset asiantuntijat

Myös kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee kannustaa kolumnissaan asiakkaiden osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Asiakkailta tuleva palaute on arvokas mahdollisuus parantaa palvelujen asiakaslähtöisyyttä ja käytettävyyttä.

Asiakkaiden rooli korostuu sote-uudistuksessa

Kehitysvammalakia ja vammaispalvelulakia yhdistetään. Neuvotteleva virkamies Jaana Huhta kertoo miksi.

Yhdenvertaiset palvelut kaikille vammaisryhmille

Innovaatiojohtaminen on muuttanut työtapoja HUS-Servisin yksikössä, jossa kolmisensataa tekstinkäsittelijää purkaa lääkäreiden saneluita.

Taitava johtaja tekee itsensä tarpeettomaksi

Tesso on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja sosiaali- ja terveysministeriön julkaisema sosiaali- ja terveyspoliittinen aikakauslehti. Se ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja elää verkossa ilmestymiskertojen välilläkin. Käy tutustumassa uudistuneeseen verkkolehteen osoitteessa

www.tesso.fi