Neuvoloiden yhteyteen äitien työllistymistä tukevia palveluita

Sosiaali- ja terveysministeriö 7.11.2017 9.32
Uutinen

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ehdottaa mahdollisuutta yhdistää neuvolapalveluihin pienten lasten äitien työllistymistä tukevia palveluita.

Saarikko nosti asian esiin avatessaan Neuvolapäivät tiistaina 7.11. Helsingissä.

”Osana neuvolapalveluita voisi esimerkiksi olla kartoitus 2-vuotiaiden lasten vanhempien työelämätilanteesta. Samalla kun keskusteltaisiin perhesuunnittelusta, voitaisiin keskustella myös muusta elämätilanteesta. Ja ehkä kehittää jopa työelämäpalveluita osaksi neuvoloiden työtä”, totesi Saarikko.

Ministeri Saarikko kertoi esimerkin toimivasta käytännöstä:

”Keski-Pohjanmaalla on lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman rinnalla otettu käyttöön ASKEL-ryhmävalmennus. Se on suunnattu ensisijaisesti kotiäideille, joiden ajatusten siirtäminen pitkän ja arvokkaan kotijakson jälkeen takaisin työelämään on haastavaa. ASKEL-valmennuksessa konkretisoitaisiin osallistujien koulutus- ja työelämäsuunnitelmia intensiivisen perhearjen jälkeen.”

Neuvoloiden yhteydessä tarjottavien työelämäpalveluiden tavoitteena olisi nostaa äitien työllisyysastetta. Tämä tukisi osaltaan perhevapaauudistusta, jonka valmistelu on juuri käynnistynyt.

Lisätietoja

Erityisavustaja Riikka Pirkkalainen, p. 040 539 5090