Miten perheystävällinen sinun työpaikkasi on?

Sosiaali- ja terveysministeriö 14.6.2017 14.57
Uutinen

Jos haluat olla mukana kehittämässä oman työpaikkasi perheystävällisyyttä, siihen on nyt hyvä tilaisuus.

Etsimme yhteistyökumppaniksi yrityksiä, organisaatioita ja järjestöjä, jotka haluavat lisätä perheystävällisyyttään. Kumppanuus tarkoittaa mahdollisuutta liittyä verkostoihin ja osallistua koulutuksiin, jotka auttavat työpaikkaa itse kehittämään ja ottamaan käyttöön hyviä perheystävällisiä toimintamalleja.

Perheystävällisellä työpaikalla otetaan huomioon työntekijöiden erilaiset elämäntilanteet ja niihin liittyvät tarpeet osana työntekoa ja työpaikan käytäntöjä. Perheystävällisyyttä voivat olla esimerkiksi työajan ja -paikan joustot, ennakointi sijaisjärjestelyissä sekä selkeät ohjeistukset ja pelisäännöt. Onnistumisesta työn ja muun elämän yhteensovittamisessa hyötyvät kaikki. Organisaatiolle se voi olla merkittävä kilpailuetu. Henkilöstö voi hyvin, työhön sitoutuminen ja asiakastyytyväisyys kasvavat.

Perheystävällisten työpaikkojen kehittäminen on osa Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaa (LAPE), ja yhteistyössä ovat mukana sosiaali- ja terveysministeriö, Työterveyslaitos, Väestöliitto ja KT Kuntatyönantajat.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä

Ylitarkastaja Jaana Vastamäki, STM, p. 0295 163 468, [email protected]

Niilo Hakonen, KT Kuntatyönantajat, p. 040 820 6800

LAPE LAPE kärkihankkeet