Lasten, nuorten ja perheiden asioista keskustellaan myös verkossa 30.10. – tervetuloa mukaan Lapsifoorumiin!

16.10.2018 15.25
Lasten, nuorten ja perheiden asioista keskustellaan myös verkossa 30.10. – tervetuloa mukaan Lapsifoorumiin!

Millainen on lapsimyönteinen yhteiskunta vuonna 2040? Miten rakennamme sen yhdessä? Osallistu ensimmäiseen Lapsifoorumiin verkon kautta 30.10. klo 13 alkaen. Mukaan toivotaan niin työnsä puolesta lasten ja perheiden parissa työskenteleviä kuin lapsettomia, isiä, äitejä ja eri-ikäisiä nuoria.

Rinnakkain verkko-osallistumisen kanssa järjestetään dialoginen keskustelu Sofia Future Farmissa Helsingissä, mutta se on tällä hetkellä täyteen varattu.

Osallistuessasi verkon kautta kuulet tapahtuman alussa olevat opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon puheenvuorot, jonka jälkeen pääset vastaamaan tärkeimpiin kysymyksiin ja kommentoimaan muiden osallistujien näkemyksiä.

Verkko-osuus kestää 1-2 tuntia. Verkkokeskustelua johdattaa asiantuntija Nuppu Stenros Sitrasta ja siihen osallistuu myös Lapsifoorumin ohjausryhmän jäsen Marja Hintikka.

Keskustelussa esiin nousevia asioita hyödynnetään lapsistrategian valmistelussa.

Keskustelua käydään päivän aikana tunnisteella #Lapsifoorumi2018 ja #lapsistrategia.

Verkossa työskentelykieli on suomi, mutta näkemyksensä voi kertoa myös ruotsiksi.

Lapsifoorumi on osa opetus- ja kulttuuriministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön yhteistä Kansallinen lapsistrategia -hanketta. Toinen Lapsifoorumi järjestetään tammikuussa.

Hallitus käynnisti keväällä 2018 kansallisen lapsistrategian valmistelun seuraavaa hallitusta varten. Tavoitteena on käydä laajaa yhteiskuntapoliittista keskustelua lapsi- ja perhepolitiikasta sekä vahvistaa lapsi- ja perhemyönteistä yhteiskuntaa.

Ilmoittautuminen verkko-osallistumiseen 
Lisätietoja Lapsifoorumista (täynnä) 
Lisätietoja lapsistrategian valmistelusta

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Marianne Heikkilä, p. 02953 30014