Päivystysapu 116 117

Soita päivystysapuun 116 117 ennen kuin harkitset lähtöä päivystykseen. Jos kyseessä on hätätilanne, soita hätänumeroon 112.

Päivystysapu on sosiaali- ja terveydenhuollon neuvonta- ja ohjauspalvelu. Sairaanhoitopiirit järjestävät palvelun. Tällä hetkellä päivystysapu on käytössä Etelä-KarjalanHelsingin ja Uudenmaan sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueella. Päivystysavun on tarkoitus tulla käyttöön kaikkialle manner-Suomeen vuoden 2019 aikana. 

Päivystysavussa sinua auttavat terveydenhuollon ammattilaiset, eli oman alueesi päivystysjärjestelmän sairaanhoitajat, jotka tekevät puhelimitse arvion päivystyksellisen tai kiireellisen hoidon tarpeesta paikallisten ohjeiden mukaisesti. Päivystysavusta saat myös yleisempää neuvontaa ja ohjausta mahdollisesti päivystyskäyntiä tarvitseviin vaivoihin. Päivystysapuun soittamalla saat ammattilaisen apua vaivaasi ja tiedon onko vaivan vuoksi hakeuduttava hoitoon päivystysaikana.

Päivystysapuun liitetään digitaalisia palveluita, joista ensimmäisiä ryhdytään kokeilemaan syksyllä 2018. Päivystysavusta löydät lisätietoja alueuudistus.fi:stä.

Päivystykseen liittyvistä asioista saat tietoa myös Päivystystalosta, joka on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä eTerveyspalvelu eli verkkopalvelu, joka tarjoaa apua äkillisiin terveysongelmiin, neuvoja itsehoitoon ja ohjausta  päivystyspalveluihin hakeutumisessa. Tutustu Päivystaloon.

Lisätietoja

Päivystysapu 116 117 (maakunta- ja sote-uudistus, alueuudistus.fi - tietoa hankkeesta)
Päivystystalo (neuvoja itsehoitoon ja ohjausta  päivystyspalveluihin hakeutumisessa)