Päivystysapu 116 117

Soita päivystysapuun 116 117 ennen kuin harkitset lähtöä päivystykseen. Jos kyseessä on hätätilanne, soita hätänumeroon 112.

Päivystysapu on sosiaali- ja terveydenhuollon neuvonta- ja ohjauspalvelu. Sairaanhoitopiirit järjestävät palvelun. Tällä hetkellä päivystysapu on käytössä Etelä-Karjalan, Helsingin- ja Uudenmaan, Kainuun, Keski-Suomen, Päijät-Hämeen, Etelä-Savon sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueella. Päivystysavun on tarkoitus tulla käyttöön kaikkialle Manner-Suomeen vuoden 2019 aikana. 

Päivystysavussa sinua auttavat terveydenhuollon ammattilaiset, eli oman alueesi päivystyspalvelun sairaanhoitajat, jotka tekevät puhelimitse arvion päivystyksellisen tai kiireellisen hoidon tarpeesta paikallisten ohjeiden mukaisesti. Päivystysavusta saat myös yleisempää neuvontaa ja ohjausta mahdollisesti päivystyskäyntiä tarvitseviin vaivoihin. Päivystysapuun soittamalla saat ammattilaisen apua vaivaasi ja tiedon onko vaivan vuoksi hakeuduttava hoitoon päivystysaikana.

Päivystykseen liittyvistä asioista saat tietoa myös Päivystystalosta, joka on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä verkkopalvelu. Se tarjoaa apua äkillisiin terveysongelmiin, neuvoja itsehoitoon ja ohjausta päivystyspalveluihin hakeutumisessa. 

Lisätietoja

Päivystystalo (neuvoja itsehoitoon ja ohjausta  päivystyspalveluihin hakeutumisessa)