Yhdessä uusi OTE – Osatyökykyisille tie työelämään -kärkihankkeen sidosryhmätilaisuus

Sosiaali- ja terveysministeriö

Aika: ke 6.4. klo 12.30– 16.00

Sosiaali- ja terveysministeriö kutsuu sidosryhmät keskustelemaan osatyökykyisten työllistymisestä. Tapahtuma on kutsuvierastilaisuus.

Sosiaali- ja terveysministeriössä toteutetaan Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) -hanketta, joka on yksi hallituksen kärkihankkeista. Hankkeen tavoitteena on, että osatyökykyiset ihmiset jatkavat työelämässä tai työllistyvät avoimille työmarkkinoille. Tämä lisää osatyökykyisten yhdenvertaisuutta ja elämänlaatua sekä vähentää valtion kustannuksia. Nyt sosiaali- ja terveysministeriö kutsuu sidosryhmät keskustelemaan osatyökykyisten työhön paluusta ja työllistymisestä sekä tuomaan oman näkökulmansa kärkihankkeen projekteihin.

Iltapäivän aikana järjestetään kolme keskusteluryhmää otsikoilla Työpajasta töihin, Työkyky näkyväksi ja Yhteistyöstä voimaa. Työpajojen tulokset puretaan päivän päätteeksi yhdessä.

 

Ohjelma

12.30
Ilmoittautuminen ja kahvit

13.00
Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) -hankkeen esittely
hankepäällikkö Päivi Mattila-Wiro, sosiaali- ja terveysministeriö

13.30
Työpajatyöskentely

Ryhmä 1: Työpajasta töihin.

  • Työpajan vetäjät: kehittämispäällikkö Ville Grönberg, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja  sosiaalineuvos Eveliina Pöyhönen, sosiaali- ja terveysministeriö.
  • Työtoiminta on yleinen tapa järjestää osatyökykyisten työelämäosallisuus. Selvitysten mukaan  työtoiminnasta edetään heikosti kohti työelämää. Mitä meidän tulisi tehdä tilanteen muuttamiseksi?

Ryhmä 2: Työkyky näkyväksi.

  • Työpajan vetäjät: vanhempi tutkija Nina Nevala, Työterveyslaitos ja ylitarkastaja Ritva Partinen, sosiaali- ja terveysministeriö.
  • Miten osatyökykyisen työkyvyn tukipolku toteutuisi saumattomasti ja työkyvyn tukitoimenpiteet  olisivat oikea-aikaisia?

Ryhmä 3: Yhteistyöstä voimaa.

  • Työpajan vetäjät: tutkija Mirkka Vuorento, Kuntoutussäätiö ja projektipäällikkö Raija Tiainen,  sosiaali- ja terveysministeriö.
  • Mitä tarkoitamme yhteistyöllä? Kenen tai keiden yhteistyöstä puhumme, kenen näkökulmasta  yhteistyötä tarkastelemme? Millaista on toimiva ja hyvä yhteistyö? Mikä motivoi palvelujärjestelmässä toimivia ammattilaisia yhteistyöhön?

15.00 
Työpajojen tulosten esittely ja keskustelua

16.00
Tilaisuus päättyy

 

Kohderyhmät Kansalaiset