RIIHI - Yhdessä kohti hyvinvointia ja terveyttä

Sosiaali- ja terveysministeriö

Aika: ke 16.3. klo 9.00– 17.00

RIIHI - Yhdessä kohti hyvinvointia ja terveyttä

Tilaisuus aloittaa tapahtumien sarjan, joiden tarkoituksena on opetella tekemään asiat toisin, yhdessä yli erilaisten rajojen. RIIHI hakee uudenlaisia ratkaisuja sosiaali- ja terveysalalle.

Olemme yhdessä ihmisen asialla. Luomme uudenlaisia kumppanuuksia ja ryhdymme tekemään yhdessä hyvinvointia ja terveyttä. Keskiössä on yksilö, joka odottaa sujuvia, ketteriä ja ratkaisukeskeisiä palveluja.

RIIHI kokoaa yhteen sosiaali- ja terveysalan osaajat, vaikuttajat ja päättäjät yrityksistä, järjestöistä, julkiselta sektorilta sekä rahoittajista.

Pääpuhuja

Pääpuhujaksi saapuu hollantilainen taiteilija, teknologisti, filosofi ja kirjailija Dr. Koert van Mensvoort, joka on parhaiten tunnettu Next Nature -verkoston johtajana. www.mensvoort.com

Pääteemat

Yksilölle sopivat palvelut
Kuinka luomme organisaatiorajat ylittäviä palvelukokonaisuuksia, joilla on ennalta ehkäisevä vaikutus ja joilla takaamme ketteryyden palveluprosesseissa? Kuinka teemme palveluista yksilöllisempiä ja samalla lisäämme yksilön vastuuta omasta hyvinvoinnista ja terveydestä? Digitaalisuus muuttaa hoitoratkaisuja ja muokkaa hoitokulttuuria - mitä uutta se mahdollistaa?

Nuorten yhteisöllisyys ja osallisuus
Kuinka valjastamme nuorten oman asiantuntijuuden käyttöön? Kuinka tuemme nuorten yhteisöllisyyden syntymistä vastauksena syrjäytymiselle? Kuinka nuoret maahanmuuttajat pääsevät nopeasti kiinni elämään?

Pärjäämisen eväät
Mitä selviäminen nyky-yhteiskunnassa vaatii? Kuinka turvaamme etenkin iäkkäiden ihmisten ja vammaisten henkilöiden pärjäämisen? Kuinka ylitämme sektoreiden, kuten kaupan, pankin, liikenteen ja liikunnan rajoja pärjätäksemme tulevaisuudessa? Kuinka maahanmuuttajat kotoutuvat, löytävät työtä ja pääsevät kiinni suomalaiseen yhteiskuntaan?

 

Paikka

Messukeskus, halli 4 (Messuaukio 1, 00521 Helsinki)

Ilmoittautuminen ja ohjelma

Katso tapahtumasivu

Järjestäjät

RAY, Sitra, STM, Tekes, Innokylä, Kuntaliitto, SOSTE, THL

Lisätiedot

Hannu Hämäläinen, STM, p. 0295 163 380

 

Kohderyhmät Julkinen hallinto Kunnat Media Kansalaiset Valtionhallinto Yliopistot ja korkeakoulut Yritykset

Avainsanat