Kohti lapsi- ja perhelähtöisiä palveluita

Sosiaali- ja terveysministeriö

Aika: ma 11.1. klo 8.45– 15.30

Hallituksen kärkihankkeisiin kuuluvan lasten ja perheiden palvelujen muutosohjelman Kick Off -tapahtuman tavoitteena on koota yhteen laaja joukko lasten ja perheiden palvelujen avaintoimijoita kunnista, kuntayhtymistä, järjestöistä ja valtionhallinnosta, kertoa muutosohjelman tavoitteista ja suunnitelmasta ja kuulla eri tahojen näkemyksiä muutosohjelman jatkovalmistelua varten.

Hallitusohjelman mukaan palvelut on järjestettävä ja niitä on johdettava lapsi- ja perhelähtöisesti hallintorajat ylittäen. Vanhemmuutta ja matalan kynnyksen palveluita on vahvistettava. Myös koulua ja varhaiskasvatusta on kehitettävä lasten hyvinvointia tukevaksi.

Kunnat ovat muutosohjelman tärkeitä kumppaneita. Muutosta tehdään samaan aikaan, kun uusi kunta ja sote-itsehallintoalue hakevat muotoaan.  Miten uudessa ympäristössä tehdään palveluista lapsi- ja perhelähtöisiä? Miten palveluita tulisi uudistaa? Mitä tukea kunnat odottavat muutokseen? Näihin kysymyksiin haetaan alustavia vastauksia ohjelman kick off -tilaisuudessa.

Päivän juontaja on Yleisradion toimittaja Tiina Merikanto.

Tilaisuutta voi seurata myös Kunta-TV:n välityksellä.

Paikka

Kuntaliitto, Iso luentosali, 1 krs (Toinen Linja 14, 00530 Helsinki)

Ohjelma ja ilmoittautuminen

Katso ohjelmaluonnos Kuntaliiton sivuilta. (Tilaisuus on täynnä.) Ohjelma varmistuu 4.1.2016, ja se lähetetään ilmoittautuneille osallistujille.

Päivän juontaja on Yleisradion toimittaja Tiina Merikanto.

Tilaisuutta voi seurata myös Kunta-TV:n välityksellä.

 

Kohderyhmät Julkinen hallinto Kunnat Media Kansalaiset Valtionhallinto