Näkökulma työhyvinvointiin: Minä otan vastuun

Neuvotteleva virkamies Tarja Kantolahti, STM

Hyvinvoinnistani huolehdin vain minä itse – työssä, työmatkalla ja vapaa-aikana. Työn sujuvaksi, terveelliseksi ja turvalliseksi tekemisen tarve ja halu itsellä on kaiken A ja O. Tekemistä ei tarvitse sitoa paikkaan tai aikaan, hyvinvoinnin valinnat kulkevat jatkuvasti mukana.

Halu toimia hyvinvoinnin eteen edellyttää itseltäni osaamista, innostunutta asennetta oman työn kehittämiseen ja halua suoriutua yhdessä vaikeistakin tehtävistä. Se edellyttää, että saan oppaakseni hyvää johtajuutta ja minua kannustetaan yhteistyöhön muiden kanssa.

Työhyvinvoinnin yksi kulmakivistä on minä – jokainen meistä, joka etsii työtä tai on työssä. Minä voin vaikuttaa omaan työhyvinvoinnin kokemukseeni tekemällä itselleni oikeita hyvinvointiani vahvistavia valintoja.

Lisätietoa

Työhyvinvointi on joukkuepeliä – yhteistyötä työpaikalla

Työyhteisö on joukkue, joka voi tukea jokaista minää työhyvinvoinnin polulla. Me-hengen polulla on aina pitkiä suoria, ylämäkiä, mutkia ja alamäkiä. Voimme kaikki auttaa toinen toistamme ja tehdä työssämme terveellisemmän ja turvallisemman perehtymällä yhteisiin sujuviin työmenetelmiin, lainsäädäntöön ja suosituksiin.

Meidän täytyy katsoa yhdessä nykytilaa ja tarpeittemme mukaan suunnata yhteistä tekemistä kohti vaikuttavia tuloksia: saada aikaan onnistunut työsuoritus, välittää toisista, tuottaa itselle ja muille iloa.

Lisätietoa

Työhyvinvoinnin hyödyt ovat merkittäviä

Työhyvinvointi vaikuttaa työpaikkojen kilpailukykyyn, taloudelliseen tulokseen ja maineeseen. 

Tuottavalla ja kannattavalla toiminnalla on laajat vaikutukset koko yhteiskuntaan, jossa elämme ja välitämme muista. Työpaikan panostukset työhyvinvointiin ovat kannattavia ja tuottavia, koska panostukset maksavat itsenä takaisin moninkertaisena.

Ehkäisevät toimenpiteet kulkevat aina edellä muita toimenpiteitä. Työhyvinvoinnin arvo punnitaan aina päätösten yhteydessä.  Johtaja ja esimies: johdathan tuottavasti!

Lisätietoa

Lisätietoja