Koti- ja omaishoidon uudistus - Uutisia alueellisista kokeiluhankkeista

Koti- ja omaishoidon uudistuksessa kehitetään malleja keskitettyyn palvelu- ja asiakasohjaukseen, toimivaan kotihoitoon, kaikenikäisten omaishoitoon sekä asumisen, hoivan ja palvelujen yhteensovittamiseen.

Malleja luodaan kahdeksassa eri alueellisessa kokeiluhankkeessa. Kokeiluhankkeista voit lukea lisää kohdasta Rahoitettavat kokeiluhankkeet.

Tälle sivulle on koottu ajankohtaisia tietoja, uutisia ja artikkeleita koti- ja omaishoidon uudistuksen etenemisestä sekä sen tämänhetkisistä tunnelmista ja tuloksista.

Etelä-Savon OSSI-hankkeen uutiskirje

Omais- ja perhehoidon keskus OSSI on avannut ovensa. Keskus on Mikkelissä, mutta se vie palveluitaan kaikkialle Etelä-Savoon. Nämä ja muut OSSI-uutiset löydät tuoreesta uutiskirjeestä (2.11.2017)

 

 

Keski-Suomi kulkee kohti kukoistavaa kotihoitoa

Keski-Suomessa on nyt kahdeksantoista eri kotihoito-organisaatiota. Jatkossa pyritään siihen, että niitä olisi vain yksi, jolloin maakuntalaiset olisivat yhdenvertaisemmassa asemassa.

 

 

Varsinais-Suomi kehittää: Ikäihmisten palvelut yhdeltä luukulta

Varsinais-Suomen KomPAssi-hankkeen tarkoituksena on kehittää keskitetty palveluohjauksen malli, jonka avulla ikäihminen ja hänen omaisensa löytävät helpommin maakunnassa tarjolla olevat palvelut.

 

Etelä-Savo etsii kestäviä ratkaisuja omais- ja perhehoitoon

Yksi hankkeen päätavoitteista on luoda omais- ja perhehoidon osaamiskeskus, josta apua ja tukea tarvitseva omaishoitaja saa kaikki tarvitsemansa neuvot – riippumatta siitä, tuottaako palvelun ja tiedon julkinen, yksityinen vai kolmas sektori.