Koti- ja omaishoidon uudistus - Uutisia aluehankkeiden tuloksista

Koti- ja omaishoidon valtakunnallisessa uudistuksessa kehitetään malleja keskitettyyn palvelu- ja asiakasohjaukseen, toimivaan kotihoitoon, kaikenikäisten omaishoitoon sekä asumisen, hoivan ja palvelujen yhteensovittamiseen. Testatut ja hyväksi havaitut mallit otetaan valtakunnalliseen käyttöön maakunta- ja sote-uudistuksessa.

Malleja luodaan kahdeksassa eri alueellisessa kokeiluhankkeessa. Kokeiluhankkeista voit lukea lisää kohdasta Rahoitettavat kokeiluhankkeet.

Tälle sivulle on koottu ajankohtaisia tietoja, uutisia ja artikkeleita koti- ja omaishoidon uudistuksen etenemisestä sekä sen tämänhetkisistä tunnelmista ja tuloksista.

Pirkanmaan Ikäneuvo-hankkeessa kuuluu asiakkaan ääni

Pirkanmaalla luodaan yksissä tuumin malleja iäkkäiden palveluohjaukseen. Pisimmällä kokeiluista on maakunnallinen puhelinneuvonta.

 

 

Pohjois-Karjalassa ikäihmisten perhehoidossa on tekemisen meininkiä
Perhehoito on varsinkin maaseudulla uusi työllistymisen mahdollisuus. Pohjois-Karjalan AVOT-hanke vie asiaa vauhdilla eteenpäin.

 

 

Etelä-Savon OSSI-hankkeen uutiskirje

Omais- ja perhehoidon keskus OSSI on avannut ovensa. Keskus on Mikkelissä, mutta se vie palveluitaan kaikkialle Etelä-Savoon. Nämä ja muut OSSI-uutiset löydät tuoreesta uutiskirjeestä (2.11.2017)

 

 

Keski-Suomi kulkee kohti kukoistavaa kotihoitoa

Keski-Suomessa on nyt kahdeksantoista eri kotihoito-organisaatiota. Jatkossa pyritään siihen, että niitä olisi vain yksi, jolloin maakuntalaiset olisivat yhdenvertaisemmassa asemassa.

 

 

Varsinais-Suomi kehittää: Ikäihmisten palvelut yhdeltä luukulta

Varsinais-Suomen KomPAssi-hankkeen tarkoituksena on kehittää keskitetty palveluohjauksen malli, jonka avulla ikäihminen ja hänen omaisensa löytävät helpommin maakunnassa tarjolla olevat palvelut.

 

Etelä-Savo etsii kestäviä ratkaisuja omais- ja perhehoitoon

Yksi hankkeen päätavoitteista on luoda omais- ja perhehoidon osaamiskeskus, josta apua ja tukea tarvitseva omaishoitaja saa kaikki tarvitsemansa neuvot – riippumatta siitä, tuottaako palvelun ja tiedon julkinen, yksityinen vai kolmas sektori.