Blogit

IKIOMAA yhdessä

Julkaisupäivä 8.7.2016 13.58 Blogit STM

Päivi VoutilainenKehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa -kärkihankkeella on takanaan vilkas kevätkausi. Hankkeen keskeisiä toteutusperiaatteita ovat olleet avoimuus, tavoitteellinen verkottuminen ja yhteinen tekeminen. Kärkihankkeessa tehtävä työ voidaan kiteyttää seuraaviin:

  • Teemme yhdessä
  • Uudistamme palvelujen rakennetta ja valikkoa asiakas- ja tarvelähtöisesti hyvin yhteen sovitetuksi palvelukokonaisuudeksi
  • Kehitämme erityisesti kotiin annettavien palvelujen valikkoa ja kotihoidon sisältöä - maalissa ei olla vielä!
  • Edistämme kaikin tavoin kaikenikäisten asumisen vaihtoehtoja
  • Edistämme omais- ja perhehoidon kehitystä lisäämällä em. palvelumuotojen houkuttelevuutta ja hoitajien hyvinvointia
  • Parastamme, mallinnamme, kokeilemme ja juurrutamme!

Erityisen paljon olemme pohtineet viestintää, sen monien kanavien hyödyntämistä toimeenpanon keskeisenä elementtinä. Olemme kokeilleet uusia tapoja toimia ja olemmekin kiiinnostuneita palautteesta: miten tieto parhaiten löytää tarvitsijansa ja miten eri toimijoiden - erityisesti iäkkäiden, omais- ja perhehoitajien - ääni parhaiten välittyisi hanketoimijoille.

Hankkeen tukena on toiminut aktiivinen ohjausryhmä ja joukko muita toimijoita. Uutena toimijana hankkeeseen liittyi Tieteellinen neuvosto 10 professorijäsenen voimin. Neuvoston tavoitteena on mm. varmistaa tiedeyhteisön ja kärkihankkeen välinen vuoropuhelu ja erityisesti tuottaa tieteellistä tukea hankkeen tavoitteita toteuttavien toimien valintaan sekä myös käynnistää tutkimusta (opinnäytteitä ym.) kärkihankkeen keskeisiin sisältöihin. Neuvostolla on roolinsa myös arviointikysymysten sparraajana.

Rahoitushaku on parhaillaan auki.  Hankerahoitusoptio on herättänyt paljon kiinnostusta eri maakuntien alueella. Rahoitettavista hankkeista päätetään syys-lokakuun aikana. Haussa on myös erityisen tärkeä maakunnan alueen muutoksentekijä - muutosagentti! Tavoitteena on, että muutosagentit olisivat työn touhussa jo lokakuussa. Silloin starttaavat myös aluekierrokset. Lokakuun alun ja joulukuun puolenvälin aikana käydään 18 paikkakunnalla. Kierroksista uutisoidaan erikseen elokuun aikana.

Kiitos kohtaamisista - kiitos jakamisesta ja oikein rentouttavaa kesää kaikille!

 

http://stm.fi/hankkeet/koti-ja-omaishoito

[email protected]

#IKIOMAT

 

Päivi Voutilainen, Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa -kärkihankkeen johtaja